Thursday, December 13, 2007

siteniz çok güzelllllllllll

selam kırmızıgül biberlerin tarifini alabilirmiyim.tşk.ler.oya

15 comments:

HÜLYA said...

sevgili canikom öncelikle blogumu ziyaretin için çok teşekkürler her zaman beklerim.

Blogta poğaçaların tariflerini bulamadığını söylemişsin

aşağıda verdiğim link seni poğaçalar bölümüne yönlendirecektir.

http://buramburam.blogspot.com/search/label/Po%C4%9Fa%C3%A7alar%20ve%20%C3%87%C3%B6rekler

tıklayıp tarifleri görebilirsin...

sevgiler canım görüşmek üzere

lezzet-i mekan said...

merhabalar. ziyaretiniz için çok teşekkürederim. taşınma işlerinden dolayı yorumlarınızı az önce okudum ve hemen yanıt veriyorum. öncelikle kabak mücverini anlatayım. halka şeklinde demir kalıplar var. kalıbı tavaya koyup içine mücver harcını koydum. kızardıktan sonra bıçakla sıyırıp diğer tarafını kızarttım. muhallebi kalıbı için. ben onu japon pazarları var, bilemiyorum yaşadığınız yerde varmıdır. ben oradan almıştım. kırmızı renkte çiçek şeklinde dilim dilim bir kalıp. patlıcan yemeğinide yaptıysanız umarım beğenmişsinizdir. iyi geceler dilerim sevgiler.

lezzet-i mekan said...

afiyet olsun canım. beğendiğinize sevindim. güzel bir pazar günü dilerim. sevgiler.

lezzet-i mekan said...

havuçlu kabaklı salatanın şekli derken pek anlayamadım. ben onu kare tabağa koyduğum için mezeyide tabağın cevresine göre şekil verdim, onumu sordun acaba?

made in funda said...

merhabalar..tavada pizza tarifinde tavanın ölçüsünü sormuşsun.canım ben tefalin krep tavasında yapıyorum..sevgiler...

Ebruli said...

Sevgili Canikom;

Muzlu kekimin tarifi(kendi icadım):

1 su bardağı süt
3 yumurta
2 adet ya da isteğe göre daha fazla muz
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker(muz şekerli olduğu için, fazla şeker konmamalı!)
1/2 su bardağı ya da biraz daha fazla sıvı yağ
1 su bardağı ya da isteğe göre daha az hindistan cevizi
Kabartma tozu, kek kıvamına gelinceye kadar UN...

Klasik kek yapar gibi malzemeler karıştırılır. Muz uzunlamasına ikiye bölünür ve küp şeklinde ne çok küçük ne de, çok büyük doğranır. Kesinlikle muzlar ezilmeyecek. Doğranmış muzlar ve h.cevizi diğer malzemeye ilave edilir. Cam olmayan kek kalıbında 165-175 derecede fırında pişmeye bırakılır.

Kek piştikten sonra evin içini inanılmaz muz ve h.cevizi kokusu sarıyor ki, bu kokuya bayılmamak elde değil!..

çeşnici Handan said...

Bloguma ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkürler. Tarifimi deneyip beğenmeniz beni çok mutlu etti. Her zaman beklerim. Sevgilerimle.

susamcorekotuFeriha said...

rica ederim,şimdiden kolay gelsin sevgiler:=)))

TÜLİN-sihirli tatlar said...

blog ziyaretın ıcın tşk ederım.poğaçaları fırında ısıtınca aynı olabılır.microdalga yumusak yapar.aynı gun tüketilmesını tavsiye ederım.hadı sende biryseler ekle bızde izleyelım tarifler alalım:)sevgiler

Doyumluk.... said...

Merhaba, kusura bakma yazını az önce okudum.Ziyaretin içinde ayrıca teşekkürler.Tartı sormuşsun tart 1 hafta tazeleğini koruyor ve ne sert ne de yumuşak, tam bir kıyır tadı var.görüşmek ümidi ile......

Calibe'nin Mutfağı said...

Merhaba, hashasli vanilya pudingli pastayi kapali bir kabin icinde buzdolabinda tutmaniz iyi olur..
Sevgiler

Anonymous said...

muzlu keki ben de merak ettim fırsat bulunca denemek istiyorum

Unknown said...

Selam canim hayirli aksamlar hayirli kandiller.Aramiza hos geldiniz

susamcorekotuFeriha said...

mrb,turşu kavanozunun içine önce poşeti poşetin içine de sebzeleri en son suyunu koyacağız:)

mutfakvetatlar said...

Ellerinize sağlık :)