merhabalar. ziyaretiniz için çok teşekkürederim. taşınma işlerinden dolayı yorumlarınızı az önce okudum ve hemen yanıt veriyorum. öncelikle kabak mücverini anlatayım. halka şeklinde demir kalıplar var. kalıbı tavaya koyup içine mücver harcını koydum. kızardıktan sonra bıçakla sıyırıp diğer tarafını kızarttım. muhallebi kalıbı için. ben onu japon pazarları var, bilemiyorum yaşadığınız yerde varmıdır. ben oradan almıştım. kırmızı renkte çiçek şeklinde dilim dilim bir kalıp. patlıcan yemeğinide yaptıysanız umarım beğenmişsinizdir. iyi geceler dilerim sevgiler.
havuçlu kabaklı salatanın şekli derken pek anlayamadım. ben onu kare tabağa koyduğum için mezeyide tabağın cevresine göre şekil verdim, onumu sordun acaba?
1 su bardağı süt 3 yumurta 2 adet ya da isteğe göre daha fazla muz 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker(muz şekerli olduğu için, fazla şeker konmamalı!) 1/2 su bardağı ya da biraz daha fazla sıvı yağ 1 su bardağı ya da isteğe göre daha az hindistan cevizi Kabartma tozu, kek kıvamına gelinceye kadar UN...
Klasik kek yapar gibi malzemeler karıştırılır. Muz uzunlamasına ikiye bölünür ve küp şeklinde ne çok küçük ne de, çok büyük doğranır. Kesinlikle muzlar ezilmeyecek. Doğranmış muzlar ve h.cevizi diğer malzemeye ilave edilir. Cam olmayan kek kalıbında 165-175 derecede fırında pişmeye bırakılır.
Kek piştikten sonra evin içini inanılmaz muz ve h.cevizi kokusu sarıyor ki, bu kokuya bayılmamak elde değil!..
Merhaba, kusura bakma yazını az önce okudum.Ziyaretin içinde ayrıca teşekkürler.Tartı sormuşsun tart 1 hafta tazeleğini koruyor ve ne sert ne de yumuşak, tam bir kıyır tadı var.görüşmek ümidi ile......
15 comments:
sevgili canikom öncelikle blogumu ziyaretin için çok teşekkürler her zaman beklerim.
Blogta poğaçaların tariflerini bulamadığını söylemişsin
aşağıda verdiğim link seni poğaçalar bölümüne yönlendirecektir.
http://buramburam.blogspot.com/search/label/Po%C4%9Fa%C3%A7alar%20ve%20%C3%87%C3%B6rekler
tıklayıp tarifleri görebilirsin...
sevgiler canım görüşmek üzere
merhabalar. ziyaretiniz için çok teşekkürederim. taşınma işlerinden dolayı yorumlarınızı az önce okudum ve hemen yanıt veriyorum. öncelikle kabak mücverini anlatayım. halka şeklinde demir kalıplar var. kalıbı tavaya koyup içine mücver harcını koydum. kızardıktan sonra bıçakla sıyırıp diğer tarafını kızarttım. muhallebi kalıbı için. ben onu japon pazarları var, bilemiyorum yaşadığınız yerde varmıdır. ben oradan almıştım. kırmızı renkte çiçek şeklinde dilim dilim bir kalıp. patlıcan yemeğinide yaptıysanız umarım beğenmişsinizdir. iyi geceler dilerim sevgiler.
afiyet olsun canım. beğendiğinize sevindim. güzel bir pazar günü dilerim. sevgiler.
havuçlu kabaklı salatanın şekli derken pek anlayamadım. ben onu kare tabağa koyduğum için mezeyide tabağın cevresine göre şekil verdim, onumu sordun acaba?
merhabalar..tavada pizza tarifinde tavanın ölçüsünü sormuşsun.canım ben tefalin krep tavasında yapıyorum..sevgiler...
Sevgili Canikom;
Muzlu kekimin tarifi(kendi icadım):
1 su bardağı süt
3 yumurta
2 adet ya da isteğe göre daha fazla muz
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker(muz şekerli olduğu için, fazla şeker konmamalı!)
1/2 su bardağı ya da biraz daha fazla sıvı yağ
1 su bardağı ya da isteğe göre daha az hindistan cevizi
Kabartma tozu, kek kıvamına gelinceye kadar UN...
Klasik kek yapar gibi malzemeler karıştırılır. Muz uzunlamasına ikiye bölünür ve küp şeklinde ne çok küçük ne de, çok büyük doğranır. Kesinlikle muzlar ezilmeyecek. Doğranmış muzlar ve h.cevizi diğer malzemeye ilave edilir. Cam olmayan kek kalıbında 165-175 derecede fırında pişmeye bırakılır.
Kek piştikten sonra evin içini inanılmaz muz ve h.cevizi kokusu sarıyor ki, bu kokuya bayılmamak elde değil!..
Bloguma ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkürler. Tarifimi deneyip beğenmeniz beni çok mutlu etti. Her zaman beklerim. Sevgilerimle.
rica ederim,şimdiden kolay gelsin sevgiler:=)))
blog ziyaretın ıcın tşk ederım.poğaçaları fırında ısıtınca aynı olabılır.microdalga yumusak yapar.aynı gun tüketilmesını tavsiye ederım.hadı sende biryseler ekle bızde izleyelım tarifler alalım:)sevgiler
Merhaba, kusura bakma yazını az önce okudum.Ziyaretin içinde ayrıca teşekkürler.Tartı sormuşsun tart 1 hafta tazeleğini koruyor ve ne sert ne de yumuşak, tam bir kıyır tadı var.görüşmek ümidi ile......
Merhaba, hashasli vanilya pudingli pastayi kapali bir kabin icinde buzdolabinda tutmaniz iyi olur..
Sevgiler
muzlu keki ben de merak ettim fırsat bulunca denemek istiyorum
Selam canim hayirli aksamlar hayirli kandiller.Aramiza hos geldiniz
mrb,turşu kavanozunun içine önce poşeti poşetin içine de sebzeleri en son suyunu koyacağız:)
Ellerinize sağlık :)
Post a Comment